Coș de cumpărături

Email: office@thebikers.ro

Transport gratuit la comenzi de minim 500 RON

Telefon: 0770.512.454

Istoria companiei NZI din 1983 până astăzi!

Istoria companiei NZI din 1983 până astăzi!

Salutare prieteni!” – Așa începeau episoadele în care vă prezentam motociclete, scutere și echipamente pe vremea când în fața ochilor vedeam doar Moto Heads TV.

Da, pentru cine nu mă știe încă, timp de aproape trei ani de zile, eu și echipa mea lucram zi de zi pentru a aduce cititorilor cele mai noi știri din lumea moto dar și review-uri video cu cele mai noi motociclete, scutere sau echipamente de protecție. Dar, pentru ca ce e frumos nu durează la nesfârșit și pentru că pandemia ne-a schimbat pe toți, a trebui și noi să ne adaptăm. Tocmai de aceea am creat magazinul TheBikers.ro, din respect pentru tine! Timp de trei ani am testat în calitate de jurnaliști iar de acum întoarcem camera și vă aducem într-un format nou un magazin ce a reușit să îmbine două pasiuni care de foarte multe ori vin la pachet – motociclism și outdoor. La noi găsești echipamente moto, accesorii și piese, unelte de camping, accesorii de outdoor sau echipamente de bushcraft. Varietatea nu o să se oprească aici dar asta este o altă discuție și, de ce nu, o surpriză plăcută pentru o experiență completă!

Să trecem la lucruri serioase și să începem primul review al TheBikers.ro. Foarte mulți ani ne-am obișnuit să cumpărăm doar ceea ce ni se prezintă și am luat totul de-a gata, fără verificări ulterioare. Prin urmare, majoritatea motocicliștilor dețin cam aceleași mărci de echipamente. Dacă ești atent la semafor, o să observi că de cele mai multe ori vedem chiar și aceleași modele, nu doar brand-uri. De ce? Pentru că daca mulți au, înseamnă ca e bun. Ei bine, nu mereu și spun asta pentru că fiecare țară este asaltată de câteva brand-uri prin tactici de marketing complexe, elaborate de echipe întregi. Dacă schimbăm țara, fie că ne mutăm sau mergem în concediu, o să observăm și alte mărci extrem de folosite. Și uite așa ajungem în Spania unde găsim compania NZI.
Ok, dar cine sunt NZI?

Ei bine, NZI se află pe piața europeană încă din 1983 și au sponsorizat de-a lungul timpului o listă foarte lungă de piloți ce au participat la diferite competiții naționale și internaționale, printre care se află și:

1. Alex Crivillé – 1989 World Champion Moto GP 125 c.c.
2. Álvaro Bautista – 2006 World Champion Moto GP 125 c.c.
3. Jorge Lorenzo – 2006 World Champion Moto GP 250 c.c.
4. Julián Miralles – 1988 European Champion 125 c.c.
5. Ángel Rodríguez – 2008 European Champion Supersport
6. Carmelo Morales – 2008, 2009 European Champion Moto-2, 2010 European Champion Supersport & 2012, 2013 European Champion Superstock
7. Santiago Barragán – 2010 European Champion Superstock
8. Kike Ferrer – 2010 European Champion Superstock Jr.
9. Jordi Torres – 2011, 2012 European Champion Supersport & 2013 European Champion Moto-2

NZI produce căști cu o pasiune incredibilă pentru două aspecte foarte importante: siguranță și design. Nu doar design-ul vizual ci mai ales cel practic, unde se fac teste și se analizează diferitele forme ale craniului uman pentru ca fiecare client să se bucure de confort și siguranță. Așa cum știm, nici gemenii nu sunt identici, darămite restul persoanelor.

Marea provocare la care compania a răspuns foarte bine este cea în care trebuia să combine toate aspectele pe care un motociclist le ia în calcul atunci când alege o motocicletă:

1. Este casca autorizată de Comisia Economică Europeană (ECE 22.05)?
Da, 100%.  Pe spatele fiecărei căști produsă de NZI și de orice altă companie care se respectă, există un sticker sau o ștampilă care atestă că acea cască îndeplinește normele de siguranță impuse de Uniunea Europeana în 50 de țări.

2. Este confortabilă pentru nevoile mele?
Aici răspunsul este puțin mai complicat dar NZI nu s-a lăsat mai prejos. Nevoile unui motociclist sunt atât de variate încât uneori te doare capul, și nu e de la cască.
Suntem atât de diferiți chiar dacă pasiunea este comună. Există motocicliști care merg doar în oraș iar unii vor libertate de mișcare și aleg căștile open face sau cei care preferă maximul de siguranță înainte de toate și aleg căștile integrale. De asemenea, există motocicliștii care merg urban și extraurban și aleg căștile flip-up pentru o combinație perfectă între siguranță, confort și libertate de mișcare. Lista poate continua și nu cred că îmi vor ajunge toate rândurile pentru a descrie toate tipurile de motocicliști. Ideea este însă că NZI a răspuns tuturor nevoilor și ne-a pus la dispoziție mai multe modele, mai multe forme, mai multe tipuri cu mai multe utilități și prin urmare putem spune clar că da, NZI produce căști confortabile pentru nevoile tale!

3. Arăt bine cu ea pe cap?
Putem să-ți spunem că gusturile diferă foarte mult și nu toți vor căști albe, gri și negre. La fel ca și la întrebarea de mai sus, avem plusuri și minusuri. Deși căștile albe nu arată la fel de elegante ca cele negre, nu se încing la fel de tare vara când suntem blocați la semafor iar noaptea sunt foarte vizibile. Cele gri, mai ales nuanțele deschise, îmbină la propriu ambele „culori” și ne oferă câte puțin din ambele plusuri și minusuri. Dar ce facem când motociclistul nu vrea nici alb, nici gri, nici negru? NZI poate să fie considerat unul dintre cei mai inovativi și îndrăzneți producători pentru design-ul și culorile pe care le aplică modelelor. Orice culori îți imaginezi și orice tipare, NZI are ceva și pentru tine!

4. Ce funții are casca?
Sunt enorm de multe caracteristici la capitolul funcții iar printre cele mai importante putem enumera Pinlock Ready, ochelari de soare, vizieră antiaburire și ventilație reală, nu doar de fațadă.

Pinlock Ready este cel mai căutat în zilele noastre, el oferind practic, într-un mod foarte simplu spus, două găuri în vizieră în care se află două șuruburi îmbrăcate în plastic, de care se atașează o foaie foarte sensibilă din plastic cauciucat. Ce face în schimb acea bucată de plastic cauciucat este și mai interesant. Creează o peliculă de aer ce face un bridge între temperatura din exterior și cea din interiorul căștii ce nu permite vizierei să se aburească. Destul de tare, așa-i? Pe lângă faptul că o viziera aburită este foarte enervantă, pe atât este și de periculoasă.

Un alt sistem pe care clientul îl ia în calcul foarte des sunt ochelarii de soare integrați. La o simplă apăsare/răsucire/tragere de un buton sau de o manetă, ochelarii de soare coboară sau urcă înapoi în cască, iar astfel eliminăm nevoia unei perechi separate de ochelari cu care riscăm foarte mult atunci când intrăm de la lumină puternică naturală direct în tunel/pasaj. La fel, când se lasă seara și nu mai avem nevoie de ei, suntem nevoiți să îi băgăm prin diferite buzunare și de cele mai multe ori ajungem acasă cu ei îndoiți sau chiar rupți.

Ajungem și la sistemul de ventilație real din care multe companii au făcut o pasiune pentru a se diferenția de alți producători pentru care acesta este doar în specificații, din păcate.
Ai pățit să mergi vara printr-o căldură copleșitoare, să deschizi ventilația căștii și să nu se întâmple nimic? Ei bine, n-ai să pățești asta dacă alegi să mergi pe mâna celor de la NZI! În interiorul căștii, dacă eliminăm căptușeala, buretele și alte elemente, o să observi că se află canale din față până în spate.

Ultimul dar nu cel din urmă aspect este cel legat de interiorul detașabil. Este un subiect foarte important pentru că nimeni nu vrea să arunce casca după ce se murdărește, corect? De fapt, poate mulți am vrea dar nu este rentabil. La fel ca și la cele de mai sus, NZI răspunde pozitiv și acestui capitol pentru ca toate căștile au această funcționalitate.

Prieteni, sper că am fost destul de explicit de ce am ales ca la TheBikers.ro să comercializăm căștile NZI și de ce acestea sunt o alegere foarte bună indiferent de buget, de tipul motocicletei sau de drumul pe care alegem să mergem.

Vă salut cu respect și vă invit să stați aproape pentru că în curând vom începe și seria de review-uri video.

TheBikers.ro – Din respect pentru tine!

Lasă un răspuns
TRANSPORT GRATUIT

Comandă în valoare de minim 500 RON iar noi îți oferim transportul gratuit

RETUR 14 ZILE

Hotărârea nu-ți stă în caracter? Ai 14 zile drept de retur! Mai multe detalii în Termeni și Condiții

REVIEW-URI

Vrei să știi exact ce cumperi? Echipa noastră îți oferă review-uri ale produselor tale preferate

NETOPIA mobilPAY

Achiți produsele preferate rapid și în siguranță prin cel mai popular procesator de plăți online din România